DARMOWA DOSTAWA OD 200ZŁ!

PONAD 2000 PRODUKTÓW

ZAMÓW DO 15:00 - WYŚLEMY DZISIAJ

ŚWIEŻO PALONE KAWY!

Producent

Cena

  
  

Producent

Cena

  
  
Kawa to jedyny w swoim rodzaju, wyjątkowo aromatyczny napój. Doskonały w smaku napar dostarcza nie tylko dodającej energii dawki kofeiny, ale przede wszystkim jest okazją do chwili wytchnienia w codziennym pędzie. Picie kawy staje się prawdziwym rytuałem, bez którego wiele osób dosłownie nie wyobraża sobie życia. Tradycyjne metody parzenia kawy, pozwalające na uzyskanie mocnego espresso, pełnego piany cappuccino czy mlecznego latte to niejedyne sposoby otrzymania filiżanki ulubionego napoju. Coraz większą popularnością cieszą się alternatywne sposoby parzenia kawy. Zwłaszcza wśród miłośników, dla których kawa jest prawdziwą pasją i wiedzą o niej niemal wszystko. Szczególna metoda wymaga wyjątkowych ziaren. Właśnie dlatego przedmiotem niniejszej kategorii są wysokiej jakości ziarna kawy do alternatywnych metod parzenia. Bez względu na to, czy chcesz zrobić zapas kawy, którą przygotujesz według własnych upodobań w domowym zaciszu, czy szukasz godnych uwagi propozycji na prezent dla prawdziwego znawcy i smakosza kawy, warto zapoznać się z naszymi propozycjami. Jest z czego wybierać!

Jakie są alternatywne metody parzenia kawy?

Niegdyś najpopularniejszą metodą parzenia kawy było zalewanie zmielonych ziaren wrzątkiem. Z czasem rosnącą popularnością zaczęły cieszyć się pochodzące z Włoch kawiarki, a wraz z postępem technologicznym szeroko dostępne stały się ekspresy automatyczne, kolbowe i przelewowe. Te ostatnie, obecnie nazywane dripami wracają do łask i obok tureckich tygielków, French Pressów, Chemexów czy AeroPressów zaliczane są jako alternatywne sposoby parzenia kawy. Każda z metod wyróżnia się innym smakiem otrzymanego napoju, rezultatem w zakresie mocy, poziomem nasycenia, odmiennymi wyczuwalnymi w danych ziarnach aromatami i nutami zapachowymi. Warto wspomnieć, że te aspekty w dużej mierze zależą od gatunku i kraju pochodzenia kawy, ale również uwarunkowań klimatycznych, czasu i stopnia wypalania ziaren. To zatem składowa wielu różnych czynników, a odkrywanie nawet najmniejszych różnic to prawdziwa frajda dla pasjonatów. Alternatywne metody parzenia kawy zazwyczaj nie uwzględniają użycia mleka, a ich celem jest wydobycie z ziaren maksimum potencjału – zachwycającego smaku i nieporównywalnego z niczym innym zapachu i aromatu. Co w zasadzie oznacza kawa alternatywna? To metoda, która dostarcza Ci najwięcej przyjemności zarówno podczas przygotowywania, jak i picia!

Coffee Selection – nasza oferta ziaren do alternatyw

Żadnemu miłośnikowi kawy nie trzeba przedstawiać propozycji takich jak Bagdrip, CoffeeLab, HAYB, Coffee Plant, LaCava, Johan & Nyström, Rocket Bean, Caffenation, Lykke, Audun Coffee, Le Piantagioni del Caffè czy Hard Beans. Jeśli dopiero rozpoczynasz swoją przygodę z alternatywnym parzeniem kawy, wybór dostępny w naszym sklepie internetowym z pewnością ułatwi Ci znalezienie idealnej propozycji. Zwłaszcza że każda kawa została opisana pod kątem przeznaczenia oraz wyczuwalnych smaków i aromatów. Sugeruj się zamieszczonymi przy każdym produkcie informacjami, testuj nieoczywiste sposoby przyrządzania, alternatywne parzenie kawy i rozkoszuj niepowtarzalnym smakiem i aromatem swojego napoju. A jeśli masz jakiekolwiek dodatkowe pytania, ewentualne wątpliwości lub potrzebujesz fachowego wsparcia bądź po prostu życzliwej porady podczas wyboru alternatywnej kawy – skontaktuj się z nami. Z radością będziemy towarzyszyć Ci na każdym etapie realizacji zamówienia. Doceniamy zarówno stałych, jak i nowych klientów, których grono stale się poszerza. Ich zadowolenie świadczy o wysokim standardzie naszych usług, do skorzystania z których serdecznie zapraszamy.

Życzymy udanych zakupów

Powiadom o dostępności Poinformujemy Cię, gdy produkt będzie dostępny w magazynie. Proszę zostawić swój prawidłowy adres e-mail poniżej.