Smooth sweet
Smooth Sweet to jedna z czterech propozycji kaw jakości specialty, z przeznaczeniem do ciśnieniowych metod parzenia, w której zmienną jest surowiec z jakiego korzystamy, a profil smakowy zawsze pozostaje ten sam. Poczuj wysoką słodycz oraz delikatną kwasowość w Smooth Sweet, którą podkreśla syropowe body. Zasmakuj w tej kawie lub sprawdź całą kolekcję!
Smooth Sweet to jedna z kaw reprezentujących naszą linię ziaren wysokiej jakości, wyprofilowanych pod ciśnieniowe metody parzenia. Szukasz ziaren wypalonych pod metody ciśnieniowe o wysokiej słodyczy i syropowatym body? Nieważne czy pijasz espresso, americano czy do kawy dodajesz mleka – właśnie ją znalazłeś!
W paczce Smooth Sweet znajdziesz tym razem ziarna odmiany Catuai, pochodzące z brazylijskiej farmy Serra Negra. Jest to średniej wielkości farma, gdzie kultywuje się kawowca na wysokości 1200 m n.p.m. Ziarna odmiany Catuai, które znajdziesz w naszej paczce, pochodzą z klasyczej obróbki na sucho. Oznacza to, że po zborach, selekcji i wstępnej fermentacji kawa była suszona na łożach, aż do uzyskania odpowiedniej wilgotności.
Smooth Sweet Espresso pachnie słodką truskawką i morelą. W smaku znajdziesz także nuty róży oraz karmelu. Całość jest bardzo słodka z wysokim body, niemal pozbawiona kwasowości. Szukasz wysokiej słodyczy? Smooth Sweet to kawa dla Ciebie!
Jaką metodą najlepiej parzyć tę kawę?
Kawa została wyprofilowana pod wszelkie metody ciśnieniowe. Zalecamy jej parzenie w ekspresach kolbowych oraz kawiarkach. W każdej z tych metod kawa będzie bardzo słodka z intensywnymi nutami owocowymi.
Z mlekiem czy bez?
Pełna dowolność! Ze względu na dosyć wysokie body i charakter kawa bardzo dobrze smakuje z mlekiem, aczkolwiek mimo wszystko polecamy ją przede wszystkim jako kawę czarną. Lubisz espresso lub americano o bardzo wysokiej, owocowej słodyczy? Smooth sweet espresso jest kawą dla Ciebie!
Czy ta kawa ma kwasowość?
Bardzo delikatną, przypominającą dojrzałe owoce. Jest więc gładka i niemal niezauważalna. Tym bardziej, że kawa jest świetnie zbalansowana i ma bardzo wysoką słodycz.